De omgeving

Houthem - St. Gerlach ligt midden in het prachtige Zuid-Limburgse landschap aan de spoorlijn tussen Maastricht en Valkenburg. Het is een ideaal fiets- en wandelgebied met veel spectaculaire natuur. De directe omgeving kent een groot aanbod van horeca voorzieningen, van eenvoudig “patatje zuur vlees” tot eten op sterren-niveau. De gemeente Valkenburg maakt veel werk van de fiets- en wandelroutes in het gebied.

Op korte afstand vindt u echter ook “echte” steden, zoals Maastricht, Aken en Luik. Hierdoor heeft u de keuze uit een enorme diversiteit in cultuur, evenementen, musea en atmosfeer. Wat dacht u van een dagje winkelen in Aken, een stadwandeling door Maastricht of de zondag-ochtend markt in Luik…

Andere bijzonder evenementen die in de nabije omgeving plaatsvinden en snel bereikbaar zijn: Tefaf, Amstel Gold Race, Pinkpop, de diverse kerstmarkten, concerten van bv André Rieu, carnaval, Preuvenemint, en ga zo maar door. In de directe omgeving is er dus het hele jaar door van alles te doen. Actuele informatie vindt u onder `Wat is er te doen`.

Afstanden
Maastricht  10km
Heerlen 16km
Valkenburg 4km
Luik 38km
Aken 30km
Hasselt 41km